Nyelvtanulás Ausztráliában


Ausztráliában való nyelvtanulás legnagyobb előnye, hogy anyanyelvi környezetben tanulhatjuk az angolt, mely nagyban meggyorsítja a tanulás folyamatát. Az iskolát elhagyva nem tehetjük meg, hogy ne gyakoroljuk a nyelvet, mert úton-útfélen beleütközünk olyan hétköznapi szituációkba, melyekben elkerülhetetlen az angol nyelvhasználat.


Széleskörű
partnerkapcsolatainkkal igyekszünk mindenki számára megfelelő szintű és intenzitású tanfolyamot találni. Kezdőtől a haladóig, valamint különböző nyelvvizsgára (Cambridge, IELTS), mindenkinek van lehetősége továbbfejleszteni meglévő nyelvtudását, vagy megszerezni az ugródeszkát jelentő alapokat.


Fontos információ lehet, hogy a nyelvi képzések között néhol igen nagy árbeli különbségek mutatkoznak. Ezek azonban sokszor az adott iskola „keretszolgáltatásai” (felszereltség, programszervezés stb.) miatt keletkeznek, és nem feltétlenül jelentik az oktatás minőségi eltéréseit.


Természetesen pont ezekből az eltérésekből kiindulva minden igényedet felmérjük, hogy megtaláljuk a legoptimálisabb képzési helyet, és – formát számodra.


Nyelvtanulás szintjei

  • Kezdőtől az üzleti angolig van lehetőség tanulásra
  • Kifejezetten kezdők számára is indulnak csoportok, ahol az Ő igényeiknek megfelelően folyik az oktatás
  • A haladók esetében jól elkülönített csoportok biztosítják, hogy a diákok a tudásban velük egy szinten állókkal kerüljenek egy csoportba

Csoportbeosztás

  • Az iskolában eltöltött első napon minden diák ír egy szintfelmérő tesztet, mely alapján tudásának megfelelő csoportba sorolják
  • Ezek a csoportok általában kis létszámúak (4-10 fő)

Órarend

  • A nyelvkurzusok általában heti 20/25 órát vesznek igénybe, tehát napi 5 óra nyelvtanulásra lehet számítani, hétfőtől péntekig délelőttönként, vagy délutáni/esti kurzusok keretein belül.
  • Általában 9-kor kezdődnek a kurzusok, és 15 órakor fejeződnek be, de vannak kurzusok, melyek korábban kezdődnek, illetve némelyik iskolákban vannak esti kurzusok is.
  • Jelenlét: Mivel az Ausztráliai vízumod az igazolt iskolalátogatáshoz van kötve, ezért komolyan kell venni a tanulást, illetve az iskolák is komolyan veszik. Nyelvtanfolyamok esetében az órák 80%-án kell bent lenni az igazoláshoz.
  • Partnereink között akad olyan, aki heti 2-3 nap iskolalátogatásra igazolja számodra a jelenlétet, ezzel is segítve, megkönnyítve a kinti életedet, ügyintézésedet/munkavállalásodat


Az alábbi tanfolyam típusok találhatók az iskolákban


General English - Általános angol


Ezek olyan heti gyakorisággal induló kurzusok, melyek egészen kezdő szinttől, a haladó szintig biztosítanak képzést a diákok számára. A diákok ezeken a kurzusokon mind a nyelvtant, mind a beszélt angoltudásukat fejleszteni tudják. A tanárok képzett nyelvtanárok. Különböző egyéni feladatokkal, csoportos feladatokkal biztosítják, hogy a diákok fejlődése gyors és folyamatos legyen. Különböző szintek találhatók, melyek átjárhatók a diákok tudásának megfelelően.


IELTS nyelvvizsga előkészítő


Az ausztráliai letelepedéshez, illetve felsőoktatáshoz szükséges, nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamok. Intenzíven és céltudatosan készítik fel a diákokat a nyelvvizsgára. Azok a diákok, akik ilyen tanfolyamon vesznek részt, jóval nagyobb eséllyel indulnak neki az IELTS nyelvvizsgának, mint azok a vizsgázók, akik nem vettek részt ilyen tanfolyamon. Ezek a tanfolyamok heti 25 órában kerülnek megtartásra.

Fontos kiemelni, hogy CSAK A IELTS NYELVVIZSGA ELFOGADOTT az ausztrál bevándorláshoz, ügymenethez!


Cambridge nyelvvizsga előkészítő


A Cambridge nyelvvizsga rendszer egy olyan vizsgarendszer, melyet a világon számos elfogadnak, köztük Magyarországon is, méghozzá államilag elismerten. A diákok heti 25 órában tanulnak a kurzus folyamán.


TOEFL nyelvvizsga előkészítő


Erre a típusú nyelvvizsgára főleg azoknak van szüksége, akik az USA-ban, Kanadában kívánnak továbbtanulni. Azonban ez a nyelvvizsgatípus Magyarországon is honosítható.


English for Business


Manapság az angol egyre inkább az üzleti élet nyelve lesz. Ma már egy üzleti tárgyaláson nem kérdés, hogy a felek beszélnek-e angolul, hanem követelmény. Erre a problémára nyújtanak megoldást az üzleti kurzusok, melyek olyan képzést biztosítanak, amely a mai üzleti életben elengedhetetlen. Ezek a tanfolyamok sokkal nagyobb hangsúlyt helyeznek az üzleti angolra, és inkább ezt helyezik előtérbe, mint az általános angolt.


További információért keressetek bennünket!