GYIK


Nyelvről...

Különbözik az ausztrál angol a többi angol nyelvterületétől?

Itt is, mint a világon mindenhol máshol beszélt és oktatott angol nyelv szabályai érvényesek. Létezik egyfajta ausztrált szleng, de szókincsben, nyelvtani formákban, írásos és szóbeli kifejezésben nincs különbség.


Nyelvtudás nélkül is érdemes kimennem?

Igen, hisz a nyelvtanfolyamok kezdő szinten is indulnak, ráadásul anyanyelvi környezetben az ember kétszer gyorsabban sajátítja el a nyelvet, arról nem is beszélve, hogy minden ügyintézésedben segítségedre vagyunk és leszünk.Üdülésről, utazásról...

Vannak kötelezően beadandó oltások egy ausztrál út során?

Nincsenek. Ausztráliában nincsenek olyan fertőző betegségek, melyek ellen előre kéne védekezni, sőt a csapvíz is iható és igen jó minőségű.


Mire érdemes odafigyelni az utazótáska bepakolásánál?

Ausztráliában igen erős a nap, ezért mindenképpen érdemes bepakolni egy magas faktorszámú napozó krémet, illetve – érzékeny bőrűeknek - egyéb ruházati kiegészítőket az erős napsugárzás ellen. Élelmiszert felesleges csomagolni, mert igen szigorú karantén szabály van.


Többen szeretnénk menni a családból, mindenkinek külön vízumot kell igényelni?

Nem. Lehetőség van többeknek egy vízummal kimenni, azonban bizonyos feltételeknek meg kell felelniTanulásról...

Mikor célszerű kimennem, ha nyelvet szeretnék tanulni, mikor indulnak a szemeszterek?

Általában minden héten lehet csatlakozni a nyelviskolák tanfolyamaihoz, azonban vannak olyan nyelviskolák, ahol csak havonta egyszer, vagy csak megadott időpontokban.
A főiskolákon/egyetemeken a beiratkozás féléves, vagy trimeszteres rendszerű. Általában márciusi/júliusi kezdéssel, a trimeszteres rendszerben novemberi kezdéssel is. Képesítést adó szakmai (tovább)képzések másfél havonta, esetenként három havonta indulnak.


Pénzt is kereshetek a tanulás mellett?

Igen. Tanuló vízummal heti 20 óra legális munkavállalás engedélyezett.


Hol találhatóak a nyelviskolák?

A kínálatunkban szereplő iskolák változó elhelyezkedéssel bírnak, megtalálhatók a belvárosi iskolák és a strandhoz közeli iskolák is a kínálatunkban.


Milyen rangos felsőoktatási intézmények találhatóak Sydneyben?

A „The Times” felsőoktatási világranglistáján előkelő helyet foglal el. 2009-ben többek között az Australian National University a 17. helyen állt, a University of Melbourne a 36-on, és még számos neves kinti egyetem megtalálható a lista első 100 helyezettje közt!Kinti életről…

Milyen szálláslehetőségek vannak kint?

Minden kiutazó számára tudunk igényes, jól felszerelt szállást biztosítani Sydney-ben, melyet a kiutazás előtt interneten meg is mutatunk. Szállásaink jól megközelíthetőek, de mégis élhető környezetben, minden igényt kielégítő infrastruktúrával rendelkeznek.


Hogyan kommunikálhatok az itt maradtakkal?

Szálláshelyeink teljes felszereltségéhez a wireless internetkapcsolat is hozzátartozik. Nyilván a telefonos kapcsolattartás némileg személyesebb, így nemzetközi telefonkártya segítségével igen kedvező áron érheted el az otthoniakat.


Mik azok az okmányok, amiket mindenképp magammal kell vinnem a hivatali ügyintézésekhez?

Útleveledet semmiképp se hagyd otthon.


Mi az, ami hasznos, ha még itthon intézem el?

Célszerű egy általános orvosi kivizsgálást és egy jó alapos fogászati szűrést megcsináltatni, hogy itt már csak azzal kelljen foglalkoznod, amiért ide jöttél.


Érvényes a jogosítványom kint?

Igen, Ausztráliában a nemzetközi jogosítvány érvényes, de csak hiteles angol fordítással.


Hogyan, miként intézhetem az ügyeimet kint?

Azért vagyunk, hogy segítsünk! Már Budapesten megkezdődik az egyeztetés és az ügyintézésed, és természetesen folytatódik kint. Bátran bízd ránk magad, mindent egy kézben tartva, kellő tapasztalattal és rálátással intézzük minden hivatalos és félhivatalos ügyedet, legyen ez vízumkérdés, letelepedés, szállás.